Internett – en annen kilde til nyttig informasjon

Vi lever i informasjonsalderen, uten tvil. Aldri har det vært så enkelt å finne informasjon. Uansett hva du søker etter, uansett hvor du befinner deg – det tar sjelden mer enn et par minutter å finne frem til et svar. Internett er et fantastisk verktøy der man ikke bare kan finne, men også dele informasjon med andre eller utveksle tanker med likesinnede mennesker på andre siden av kloden.

Mye informasjon på ett sted

Nå om dagen finner man nettsider som tilbyr alt mellom himmel og jord – og litt til. Derfor er det viktig å velge samlende nettsteder, altså hjemmesider der ulik informasjon fra utallige kilder samles sammen. La oss gi deg noen eksempler: I stedet for å rote rundt på utallige sider med klær og se etter tilbud, kan du gå til en god tilbudsside og se alle aktive salg på nettet. Slik kan du spare tusenvis av kroner og fortsatt fylle skapet med moteriktige merkeklær samtidig som du sparer masse tid. Ser du etter nyheter, behøver du ikke åpne masse fliker med alle norske aviser og et par utenlandske nyhetssider – Google har gjort det kjempelett for deg ved å samle alle nyheter på samme sted. Du kan til og med velge hvilket land som interesserer deg eller hvilke typer nyheter du er på utkikk etter, og lagre innstillingene slik at du kun får de nyhetene du bryr deg om opp på skjermen. Mat er kanskje litt mer variert, og de fleste som søker etter spennende ideer vil gjerne se bilder ved siden av oppskriftene, samtidig som de får med seg nyheter fra gourmetenes verden. Her kan vi anbefale NRK for bildene og ideene, samt en oppskriftside på nettet om du vet nøyaktig hva du er på utkikk etter. Matelskere vil jo gjerne kunne diskutere mat med andre også, ikke sant?

Internett, et viktig verktøy

De som liker å finne rask informasjon om disse tingene kan bruke Internett som et viktig verktøy. Når man har funnet tre-fire sider med samlende informasjon, er det bare å legge disse inn i bokmerkene og komme tilbake så fort man har noen ledige minutter.